Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie torcik rewelacja!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Jaja wbić do misy, dodać cukier i miksować ok. 7 min. Na przemian dodać olej i mleko. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do składników i zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem, wysmarować masłem, osypać mąkę i przelać ciasto. Piec ok. 40 min. Po przestudzeniu przekroić na 2 części.
Banany obrać, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny.
Śmietankę ubić, dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i zostawiać do ostygnięcia. Dodać do śmietanki, zmiksować.
Na pierwszy blat wyłożyć połowę masy śmietanowej, poukładać plasterki bananów. Przykryć drugim blatem, posmarować II częścią śmietany, przyzdobić bananami i posypać kakao.