Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i smaczny torcik na bazie bitej śmietany z dodatkiem Rafaello i ciasteczek Oreo oraz biszkopt kakaowy
Polecam.
Odsłon: 300
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 392
Polecam.
Odsłon: 300
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 392
Składniki
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubij ze szczyptą soli dodaj cukier i żółtka.Nastepnie olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.Blaszkę 36x25 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piec około 25 minut w temperaturze 180st.po wystudzeniu przetnij na pół.Drugi biszkopt upiec z połowy podanych składników.Krem: śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fix dodaj serek mascarpone.Śmietanę podziel na pół do jednej dodaj pokruszone Oreo a do drugiej pokruszone Rafaello pierwszy blat biszkoptu nasącz naparem z kawy posmaruj krem Oreo przykryj drugim blatem biszkoptu nasącz naparem z kawy posmaruj kremem Rafaello przykryj trzecim blatem biszkoptu.Wierzch polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i śmietaną udekoruj dowolnie.