Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ten torcik to serniczek-pianka na zimno z musem jagodowym, galaretką poziomkową, czekoladą, borówkami i malinami.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7916
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 308
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3191
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7916
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 308
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3191
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodawać stopniowo ser z wiaderka, cukier puder i cukier ze skórką cytrynową. Na koniec dokładnie wymieszać z galaretką. Przełożyć masę do tortownicy ( średnica 26 cm ). Wstawić do lodówki żeby masa stężała. Mus jagodowy zagrzać i dodać galaretkę jagodową. Mieszać, żeby się dobrze rozpuściła i całość dobrze połączyła. Wystudzić. Wyłożyć na lekko stężałą masę w tortownicy i łyżką powywracać masę serową. Tak, żeby postały dołki i w dołki wpłynął mus jagodowy. Wstawić do lodówki. Pozostawić do stężenia. Deserową czekoladę zetrzeć na tarce. Żeby się dobrze ścierała najlepiej wcześniej włożyć do zamrażarki, żeby była mocno zimna, twarda. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Wystudzić. Ubić na sztywno śmietanę i dodawać stopniowo ser z wiaderka, cukier puder i startą czekoladę. Na koniec dokładnie wymieszać z galaretką. Przełożyć masę do tortownicy. Wstawić do lodówki żeby masa stężała. Galaretkę poziomkowa rozpuścić w gorącej wodzie i zrobić wg przepisu. Wystudzić i tężejącą wylać na sernik. Wstawić do lodówki. Najlepiej na cała noc. Przed podaniem sernik ozdobić. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Powyciskać rozetki. Ułożyć maliny i borówki. Dodać listki mięty. Smacznego.