Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami chciałoby się zjeść coś słodkiego tylko nie wiadomo co. No i ja czasami mam takie dni i jestem wtedy chyba bardziej kreatywna. Wymyślam, próbuję i jem takie ilości słodkiego, że no właśnie.... muszę później poćwiczyć. Tym razem zaczęłam od najzwyklejszego biszkopta. A, że lubię serniki no to poszło dalej i powstał całkiem dobry torcik. Powstał wczoraj, a dzisiaj już prawie go nie ma. I co znowu trzeba poćwiczyć.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Wykonanie: 1.Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Na wolnych obrotach miksera dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 2.Wylać do tortownicy. Piec w temp. 170°C przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. 3.Wystudzić i przekroić. 4.Twaróg, masło, jajka i cukier podgrzewać w rondelku. Gdy wszystkie składniki się połączą zagotować. Masę rozdzielić do dwóch rondelków i oba nadal trzymać na wolnym ogniu. 5.Do jednej masy dodać czekoladę białą, a do drugiej czekoladę gorzką. 6.Mieszać aż czekolady się rozpuszczą i dobrze połączą. 7.Budyń rozmieszać w połowie szklanki mleka i dodać po połowie do każdej masy. Mieszać aż masy zgęstnieją. 8.Ciemną gorącą masę serową wylać na pierwszy placek biszkopta i przykryć drugim. 9.Masę jasną wylać na biszkopt i pozostawić do wystudzenia. 10.W tym czasie przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu dodając o pół szklanki mniej wody. 11.Na wierzchu poukładać owoce i zalać tężejącą galaretką. 12.Schłodzić w lodówce.