Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci go uwielbiają.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17186
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 59
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17186
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 59
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Wykonanie: Dzień wcześniej 2 galaretki kolorowe rozpuścić w ½ litra gorącej wody i odstawić do następnego dnia. Następnie pokroić w kostkę i odłożyć ponownie w chłodne miejsce. Galaretki cytrynowe przygotować według opisu na opakowaniu, gdy lekko zaczną tężeć dodać do sera i zmiksować, dodać kilka kropel aromatu i ponownie zmiksować. Przygotowany ser przelać do tortownicy posypanej posypką z ciastek i włożyć do lodówki. Po chwil powpychać truskawki i ponownie włożyć do lodówki. Galaretki truskawkowe przygotować również według opisu na opakowaniu. Gdy ser stężeje, zalać torcik i wstawić do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO.