Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-12-2020
Pyszny torcik z kremem mascarpone.Moza upiec takze w tortownicy o srednicy ok.23 cm.
Składniki
Forma ,tortownica ok.23cm Jajka ubijamy z cukrem.Dodajemy olej i mleko.Dalej mieszamy .Dodajemy make z proszkiem do piecznia,kakao i przyprawa do piernika.Wszystko razem krótko wymieszac.Do formy wysmarowanej maslem wlewamy ciasto i pieczemy góra /dól 180 stopni przez ok 40 min. Na krem : Smietanke ubijamy z cukrem ,dodajemy porcjami krem mascarpone ,kakao i przyprawy i wszystko wymieszamy ,gotowe! W kapieli wodenej rozpuszczamy czekolade z maslem. Nastepnie ciasto przekrawamy na pól ,dolna czesc smarujemy dzemem,dajemy krem mascarpone,g´rna czesc ciasta i oblewamy czekolada.Dekorujemy ,dajemy do lodówni do schlodzenia na ok.godzine. SMACZNEGO!!!!