Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser z sezonowymi owocami.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 132
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 132
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Biszkopt: ------------ Oddzielić białka od żółtek. Do białek dodać odrobinę soli i ubić na sztywną pianę . Wciąż ubijając dodawać stopniowo cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku, obie zmieszane z proszkiem i przesiane mąki a na końcu wlać gorącą wodę. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm i piec 30 minut w temperaturze 175 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekroić na dwa blaty i nasączyć .
Masa maślana: -------------------- Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać syrop z pigwy lub sok z cytryny. Odłożyć 3 łyżki do posmarowania wierzchu. Przełożyć biszkoptowe blaty.
Dodatkowo: ---------------- 1 szklanka świeżych jagód 2 galaretki gruszkowe lub inne (ważne by były jasne) 1/2 litra gorącej wody Galaretki rozmieszać z gorącą wodą. Odstawić do lekkiego stężenia. Jagody rozsypać na wierzchu ciasta i zalać galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin.