Tort z kremem 3 BIT na angielskim biszkopcie
tort 3 bit
Składniki
- 220 gr mąki
- 220 gr cukru
- 220 gram masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 3 budynie na 0,5 litra + 2 łyżki mąki
- 1 litr mleka
- 4 łyżki cukru
- 1 kostka masła
- 1 puszka masy kajmakowej
- 1 paczka krakersów
- 5 paczek mniejszych herbatników
- masa cukrowa do dekoracji
- słoik dżemu z czarnej porzeczki
Składniki
- 220 gr mąki
- 220 gr cukru
- 220 gram masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 3 budynie na 0,5 litra + 2 łyżki mąki
- 1 litr mleka
- 4 łyżki cukru
- 1 kostka masła
- 1 puszka masy kajmakowej
- 1 paczka krakersów
- 5 paczek mniejszych herbatników
- masa cukrowa do dekoracji
- słoik dżemu z czarnej porzeczki

Etapy przygotowania
BISZKOPT "Angielski": utrzeć mikserem masło z cukrem, dodać do tej masy ubite jajka, na końcu przesianą z proszkiem mąkę (220 gr). Ciasto wylać na kwadratową blaszkę, Piec w temp. 180 stopni przez około 30 min (do zarumienienia się ciasta). Po ostygnięciu wyrównać górę nożem, ścinając nierówności, przekroić biszkopt na dwa placki. skropić placki rozpuszczonym w wodzie cukrem waniliowym. .Jeżeli ciasto jest zbyt cienkie do przekrojenia, można upiec 2 oddzielne placki, wg przepisu. KREM 3 BIT: Zagotować 3 szklanki mleka z cukrem, w czwartej szklance rozpuscić budynie z 2 łyżkami mąki. Ugotować budyń. Po ostygnięciu utrzeć z kostką masła. Układac warstwami: biszkopt-masa kajmakowa-krakersy-budyń-dżem porzeczkowy-herbatniki-masa kajmakowa-biszkopt-budyń. Cały tort obłożyć pozostałym budyniem. Odstawic do lodówki do stęzenia tortu. Na końcu tort udekorować masą cukrową wg uznania. smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 423

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 974

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 44
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 124
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 423

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 974

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 44
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 124



Składniki
- 220 gr mąki
- 220 gr cukru
- 220 gram masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 3 budynie na 0,5 litra + 2 łyżki mąki
- 1 litr mleka
- 4 łyżki cukru
- 1 kostka masła
- 1 puszka masy kajmakowej
- 1 paczka krakersów
- 5 paczek mniejszych herbatników
- masa cukrowa do dekoracji
- słoik dżemu z czarnej porzeczki
BISZKOPT "Angielski": utrzeć mikserem masło z cukrem, dodać do tej masy ubite jajka, na końcu przesianą z proszkiem mąkę (220 gr). Ciasto wylać na kwadratową blaszkę, Piec w temp. 180 stopni przez około 30 min (do zarumienienia się ciasta). Po ostygnięciu wyrównać górę nożem, ścinając nierówności, przekroić biszkopt na dwa placki. skropić placki rozpuszczonym w wodzie cukrem waniliowym. .Jeżeli ciasto jest zbyt cienkie do przekrojenia, można upiec 2 oddzielne placki, wg przepisu. KREM 3 BIT: Zagotować 3 szklanki mleka z cukrem, w czwartej szklance rozpuscić budynie z 2 łyżkami mąki. Ugotować budyń. Po ostygnięciu utrzeć z kostką masła. Układac warstwami: biszkopt-masa kajmakowa-krakersy-budyń-dżem porzeczkowy-herbatniki-masa kajmakowa-biszkopt-budyń. Cały tort obłożyć pozostałym budyniem. Odstawic do lodówki do stęzenia tortu. Na końcu tort udekorować masą cukrową wg uznania. smacznego.
piękna dekoracja pozazdrościć talentu:))