Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wykonanie... Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,do szklanki wsypujemy proszek do pieczenia, budynie śmietankowe i tyle mąki aby wypełnić szklankę do końca. Wsypujemy do ubitej masy i delikatnie mieszamy.Wykładamy na blaszkę i pieczemy 25minut.Następnie przekrawamy na pół . Ciasto możemy nasączyć ponczem:0,5 szklanki przegotowanej wody mieszamy z 3 łyżkami cukru i kieliszkiem rumu lub spirytusu. Smarujemy wiśniową konfiturą. Następnie przekładamy kremem ja wykorzystuję gotowe kremy Gellwe lub Dr Oetkera mozna też przełożyć bitą śmietaną. Wierzch ciasta również smarujemy kremem i posypujemy startą czekoladą,kakao lub dowolnie ubieramy to już zależy od naszej inwencji twórczej!
biały... - 4-5 jajek - 1 szkl.cukru - 2 budynie śmietankowe - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - mąka ciemny... - 4-5 jajek - 1 szkl.cukru - 2 budynie czekoladowe - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - mąka - łyżka kakao -konfitura wiśniowa
-masa lub 750ml śmietany 30%