Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny tort z masami owocowymi o smaku jagodowym , brzoskwiniowym i malinowym, nasączony syropem z brzoskwiń z dodatkiem spirytusu.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10462
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41835
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4942
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45821
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10462
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41835
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4942
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45821
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu przekrój na trzy części.
Masa Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj żółtka. Misę z masą jajeczną umieść na garnku z wrzącą wodą ubijaj na małych obrotach do rozpuszczenia się cukru Następnie zdejmij masę i cały czas mieszaj aż do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła.
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj małymi strumieniami, cały czas ubijając masę jajeczną. Utrzyj puszysty krem. Podziel na 3 części. Odłóż 3 łyżki do dekoracji
Brzoskwinie z puszki odsącz na sicie. Do pozostałego syropu dolej spirytus. Odsączone brzoskwinie pokrój w kostkę. Jagody i maliny rozmrażamy na sicie, następnie, przecieramy przez sito.
Do jednej części masy dodajemy pokrojone brzoskwinie, do drugiej przetarte jagody, do trzeciej przetarte maliny.
Pierwszy blat biszkoptu nasącz syropem z brzoskwiń i wyłóż masę jagodową, przykryj drugim blatem, nasącz i wyłóż masę brzoskwiniową, przykryj ostatnim blatem biszkoptu, nasącz i wyłóż masę malinową . Wierzch i boki posmaruj masą malinową, boki tortu obsyp pokruszonymi herbatnikami. Wierzch udekoruj według własnego uznania za pomocą rękawa cukierniczego. Tort wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.