Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytworny tort, idealny na specjalne okazje. Troche czasochlonny, ale smak wynagradza:) Nie podaje przepisu na biszkopt, bo kazdy ma swoj sprawdzony. Zamiast orzechow wloskich, oczywiscie nalezy dodac zmielone pekany. Proponuje rowniez zamienic zwykly cukier na brazowy.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2362
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1869
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2362
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1869
Składniki
Zelatyne rozpuscic w 1/4 szklanki wody, lekko przestudzic i wymieszac z pure dyniowym. Polowe smietany ubic z cukrem, pod koniec dodac dynie z zelatyna i przyprawy (mozna dodac lyzke baileys) Ubic na sztywna mase. Gotowym kremem przelozyc biszkopty, posypujac orzechami (biszkopt, krem, orzechy, biszkopt, krem, orzechy, biszkopt) Nastepnie ubic reszte smietany z dodatkiem smietan-fixu i 2 lyzkami baileys. Posmarowac tort ubita smietana, udekorowac polowkami orzechow i opruszyc cynamonem. Przed podamien chlodzic minimum 6 godzin w lodowce, a najlepiej przez cala noc.