Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytworny tort, idealny na specjalne okazje. Troche czasochlonny, ale smak wynagradza:) Nie podaje przepisu na biszkopt, bo kazdy ma swoj sprawdzony. Zamiast orzechow wloskich, oczywiscie nalezy dodac zmielone pekany. Proponuje rowniez zamienic zwykly cukier na brazowy.
Składniki
Zelatyne rozpuscic w 1/4 szklanki wody, lekko przestudzic i wymieszac z pure dyniowym. Polowe smietany ubic z cukrem, pod koniec dodac dynie z zelatyna i przyprawy (mozna dodac lyzke baileys) Ubic na sztywna mase. Gotowym kremem przelozyc biszkopty, posypujac orzechami (biszkopt, krem, orzechy, biszkopt, krem, orzechy, biszkopt) Nastepnie ubic reszte smietany z dodatkiem smietan-fixu i 2 lyzkami baileys. Posmarowac tort ubita smietana, udekorowac polowkami orzechow i opruszyc cynamonem. Przed podamien chlodzic minimum 6 godzin w lodowce, a najlepiej przez cala noc.