Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytworny tort, idealny na specjalne okazje. Troche czasochlonny, ale smak wynagradza:) Nie podaje przepisu na biszkopt, bo kazdy ma swoj sprawdzony. Zamiast orzechow wloskich, oczywiscie nalezy dodac zmielone pekany. Proponuje rowniez zamienic zwykly cukier na brazowy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16094
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4894
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16094
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4894
Składniki
Zelatyne rozpuscic w 1/4 szklanki wody, lekko przestudzic i wymieszac z pure dyniowym. Polowe smietany ubic z cukrem, pod koniec dodac dynie z zelatyna i przyprawy (mozna dodac lyzke baileys) Ubic na sztywna mase. Gotowym kremem przelozyc biszkopty, posypujac orzechami (biszkopt, krem, orzechy, biszkopt, krem, orzechy, biszkopt) Nastepnie ubic reszte smietany z dodatkiem smietan-fixu i 2 lyzkami baileys. Posmarowac tort ubita smietana, udekorowac polowkami orzechow i opruszyc cynamonem. Przed podamien chlodzic minimum 6 godzin w lodowce, a najlepiej przez cala noc.