Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort Pischingera to warstwy wafli przełożone masą kajmakową, kakaową lub czekoladową.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135764
Pychota. Polecam.
Odsłon: 498
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14313
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6290
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135764
Pychota. Polecam.
Odsłon: 498
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14313
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6290
Składniki
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka i podgrzewamy. Dodajemy cukier puder, śmietankę oraz masło i podgrzewając na małym ogniu mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy zmielone orzechy i mieszamy. Masą smarujemy wafle i układamy jeden na drugim. Tort obciążamy deską do krojenia, owijamy folią i wkładamy do stężenia do lodówki (minimum godzina). Tort kroimy na kwadraty, prostokąty lub trójkąty.