Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort Pischingera to warstwy wafli przełożone masą kajmakową, kakaową lub czekoladową.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3986
Polecam.
Odsłon: 141
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1923
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5096
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7308
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3986
Polecam.
Odsłon: 141
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1923
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5096
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7308
Składniki
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka i podgrzewamy. Dodajemy cukier puder, śmietankę oraz masło i podgrzewając na małym ogniu mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy zmielone orzechy i mieszamy. Masą smarujemy wafle i układamy jeden na drugim. Tort obciążamy deską do krojenia, owijamy folią i wkładamy do stężenia do lodówki (minimum godzina). Tort kroimy na kwadraty, prostokąty lub trójkąty.