Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przesliczny i pyszny prezent dla kazdego malucha, i nie tylko ;) zaleta jest to ze sie nie piecze :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3755
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 175
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1304
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3755
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 175
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1304
Składniki
tort: margaryne zmiksowac z cukrem, dodac jaka miksowac dalej do otrzymania puszystej masy. do masy dodac herbatniki, orzechy, starta na tarce czekolade i sok(dodawac go stopniowo) tak by otrzymac mase dajaca sie formowac (dosc twarda)
na tacy uformowac ksztalt boba, zrobic kilka wglebien palcem, tak by przypominalo gabke. moj tort byl dlugi ok 25 cm. tort posmarowac dzemem i mozna zajac sie przygotowaniem masy cukrowej :)
zelatyne rozpuscic w 30 ml cieplej wody. w garnuszku rozpuscic miod (nie dopuscic do zagotowania). zestawic z gazu, dodac margaryne i zelatyne, mieszac az sie rozpusci (nie podgrzewac!). do miski wsypac 500 g cukru pudru i wlac mase miodowa, zagniatac rekami jak ciasto, w razie potrzeby dosypywac cukru pudru.
kiedy masa przestanie lepic sie do rak (powinna byc jak plastelina) nalezy podzielic ja na czesci i zabarwic barwnikami. ja kazdy barwnik osobno rozmieszalam z kilkoma kroplami wodu, i dodawalam u biala mase, zagniatajac tak dlugo, az masa bedzie rownomiernie zabarwiona. potem rozwalkowac ja na folii i dekorowac tort.