Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki tort to nic innego jak lekki deser. Fajnie czasami zaskoczyć gości.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
1. Potrzebne tortownice o średnicach 20 , 24 , 26 cm. Z arbuza wyciąć walec - tortownica 20 cm. Tortownicy użyć jak wycinarki. Arbuza umieścić centralnie w tortownicy - 24 cm, a wolną przestrzeń wypełnić masą śmietanową i pozostawić w lodówce do stężenia. Wyjąć deser i przełożyć do tortownicy o 26 cm średnicy. Wolną przestrzeń wypełniamy masą z dżemu. Pozostawić do stężenia. 2. Masa śmietanowa - Ubić śmietanę, dodać serek maskarpone i tężejącą galaretkę. 3. Masa z dżemu - Dżem rozprowadzić wodą i dobrze zagrzać . Do ciepłej masy wsypać galaretki i mieszać do momentu, aż galaretki się rozpuszczą. Chłodną masę nakładać do tortownicy. 4. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i zanurzać u niej truskawki ( umyte i osuszone ) Takimi truskawkami dekorować deser. Smacznego