Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki tort to nic innego jak lekki deser. Fajnie czasami zaskoczyć gości.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 402
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 423
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9953
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2175
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9754
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6387
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 402
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 423
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9953
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2175
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9754
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6387
Składniki
1. Potrzebne tortownice o średnicach 20 , 24 , 26 cm. Z arbuza wyciąć walec - tortownica 20 cm. Tortownicy użyć jak wycinarki. Arbuza umieścić centralnie w tortownicy - 24 cm, a wolną przestrzeń wypełnić masą śmietanową i pozostawić w lodówce do stężenia. Wyjąć deser i przełożyć do tortownicy o 26 cm średnicy. Wolną przestrzeń wypełniamy masą z dżemu. Pozostawić do stężenia. 2. Masa śmietanowa - Ubić śmietanę, dodać serek maskarpone i tężejącą galaretkę. 3. Masa z dżemu - Dżem rozprowadzić wodą i dobrze zagrzać . Do ciepłej masy wsypać galaretki i mieszać do momentu, aż galaretki się rozpuszczą. Chłodną masę nakładać do tortownicy. 4. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i zanurzać u niej truskawki ( umyte i osuszone ) Takimi truskawkami dekorować deser. Smacznego