Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki tort to nic innego jak lekki deser. Fajnie czasami zaskoczyć gości.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1033
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4435
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2919
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1033
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4435
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2919
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Składniki
1. Potrzebne tortownice o średnicach 20 , 24 , 26 cm. Z arbuza wyciąć walec - tortownica 20 cm. Tortownicy użyć jak wycinarki. Arbuza umieścić centralnie w tortownicy - 24 cm, a wolną przestrzeń wypełnić masą śmietanową i pozostawić w lodówce do stężenia. Wyjąć deser i przełożyć do tortownicy o 26 cm średnicy. Wolną przestrzeń wypełniamy masą z dżemu. Pozostawić do stężenia. 2. Masa śmietanowa - Ubić śmietanę, dodać serek maskarpone i tężejącą galaretkę. 3. Masa z dżemu - Dżem rozprowadzić wodą i dobrze zagrzać . Do ciepłej masy wsypać galaretki i mieszać do momentu, aż galaretki się rozpuszczą. Chłodną masę nakładać do tortownicy. 4. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i zanurzać u niej truskawki ( umyte i osuszone ) Takimi truskawkami dekorować deser. Smacznego