Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki tort to nic innego jak lekki deser. Fajnie czasami zaskoczyć gości.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415520
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2596
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415520
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2596
Składniki
1. Potrzebne tortownice o średnicach 20 , 24 , 26 cm. Z arbuza wyciąć walec - tortownica 20 cm. Tortownicy użyć jak wycinarki. Arbuza umieścić centralnie w tortownicy - 24 cm, a wolną przestrzeń wypełnić masą śmietanową i pozostawić w lodówce do stężenia. Wyjąć deser i przełożyć do tortownicy o 26 cm średnicy. Wolną przestrzeń wypełniamy masą z dżemu. Pozostawić do stężenia. 2. Masa śmietanowa - Ubić śmietanę, dodać serek maskarpone i tężejącą galaretkę. 3. Masa z dżemu - Dżem rozprowadzić wodą i dobrze zagrzać . Do ciepłej masy wsypać galaretki i mieszać do momentu, aż galaretki się rozpuszczą. Chłodną masę nakładać do tortownicy. 4. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i zanurzać u niej truskawki ( umyte i osuszone ) Takimi truskawkami dekorować deser. Smacznego