Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort jest lekki i owocowy. Po prostu super :) Sprawdzi się na urodziny, ale także bez okazji, na przykład na niedzielnym czy "majówkowym" stole.
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 889
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 72
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2583
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 372
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 889
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 72
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2583
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 372
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w 180 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Po wystygnięciu kroję biszkopt na trzy równe blaty. Z podanych składników przygotowuję poncz do nasączenia. Następnie przygotowuję mus czekoladowy. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Oraz mus z czarnej porzeczki. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Dodaję czarną porzeczkę i mieszam krótko i delikatnie. Tort składam w całość. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, smaruję dżemem, wykładam mus czekoladowy i na to drugi blat, który również nasączam. Na to wykładam mus z białej czekolady z porzeczkami i przykrywam trzecim blatem, który też nasączam.
Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie. Śmietanę ubijam, dodaję cukier puder i żelatynę i miksuję. Odstawiam do zastygnięcia, a następnie smaruję cały tort.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Krem nakładam do szprycy z dużą tylką 1M i wyciskam kwiatki. Dół dekoruję małą tylką z gwiazdką. Gotowe. Smacznego :)