Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16320
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5217
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16320
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5217
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon wymieszać i przesiać. Jabłka obrać, ostrożnie wydrążyć, napełnić suszonymi żurawinami lub rodzynkami i konfiturą. Masło utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać na przemian po łyżce mąki i po jajku. Ucierać na jednolitą masę. Ciasto wyłożyć do posmarowanej masłem tortownicy (małej, średnicy 20cm), jabłka ułożyć na cieście (konfiturą do góry), na wierzchu jabłek ułożyć wiórki z masła. Piec około godziny w 180 stopniach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.