Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3750
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 172
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3750
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 172
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1286
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon wymieszać i przesiać. Jabłka obrać, ostrożnie wydrążyć, napełnić suszonymi żurawinami lub rodzynkami i konfiturą. Masło utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać na przemian po łyżce mąki i po jajku. Ucierać na jednolitą masę. Ciasto wyłożyć do posmarowanej masłem tortownicy (małej, średnicy 20cm), jabłka ułożyć na cieście (konfiturą do góry), na wierzchu jabłek ułożyć wiórki z masła. Piec około godziny w 180 stopniach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.