Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27613
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27613
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon wymieszać i przesiać. Jabłka obrać, ostrożnie wydrążyć, napełnić suszonymi żurawinami lub rodzynkami i konfiturą. Masło utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać na przemian po łyżce mąki i po jajku. Ucierać na jednolitą masę. Ciasto wyłożyć do posmarowanej masłem tortownicy (małej, średnicy 20cm), jabłka ułożyć na cieście (konfiturą do góry), na wierzchu jabłek ułożyć wiórki z masła. Piec około godziny w 180 stopniach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.