Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne o smaku mięty, bardzo pyszne. Ciasto z biszkoptem budyniowym, masą i kremem.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1457
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1457
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25-30 min. w 175*.
masa-Zagotować wodę,włożyć landrynki i na małym ogniu,rozpuścić.W 1 szklance mleka rozrobić budynie. Zagotować resztę mleka z cukrem i rozpuszczonymi landrynkami.Ugotować budyń, schłodzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Albo przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić aż wystygnie.Masło miękkie utrzeć z budyniem(po 1 łyżce). Wmieszać startą czekoladę i rozsmarować na biszkopcie.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego. Jogurty ubić z cukrem i serkiem. Dolewać letnią żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na masie budyniowej.
Posypać startym czekoladowym wafelkiem i schłodzić.