Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 782
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5565
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9401
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 200
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 782
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5565
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9401
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 200
Składniki
Masło wymieszać dokładnie z cukrem pudrem, żółtkami i śmietaną. Dodać przesianą mąkę i szybko zagnieść ciasto. Formować kulę, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok. 30 minut., Ciasto podzielić na dwie równe części. Od jednej z nich odjąć ok. 100g i dodać do drugiej. Większą część wałkować na kwadrat o grubości ok. 1cm. Blaszkę wyłożyć pergaminem i na to ułożyć rozwałkowane ciasto. Nakłuć widelcem i podpiec spód 10–15 minut w temperaturze 200°C. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Lekko wycisnąć. Doprawić cukrem i cynamonem według uznania. Dodać 2 łyżki bułki tartej. Jabłka wyłożyć na podpieczony spód. Drugą część ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka. Nakłuć widelcem i piec ok. 30 minut w temperaturze 170°C. Upieczoną szarlotkę posypać cukrem pudrem.