Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie. Mięciutki, puszysty. Nic dodać, nic ująć.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 780
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 780
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sól, cukier, jajko i masło. Szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Białka oddzielić od żółtek. Twaróg, cukier, cukier waniliowy, 3 żółtka, mąkę ziemniaczaną i śmietanę utrzeć na gładką masę. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Rodzynki sparzyć, osuszyć i delikatnie wmieszać do masy.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę natłuścić, oprószyć mąką. Dno i boki wyłożyć kruchym ciastem, nakłuć widelcem, przełożyć masę serową. Żółtko rozkłócić z mlekiem, posmarować wierzch ciasta. Piec 60-65 minut. Smacznego :)