Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może skusisz się na coś słodkiego do filiżanki kawy? Nie ma nic prostszego jak desery z ciasta francuskiego, które przygotujesz bardzo szybko. Trójkąciki z ciasta francuskiego z nadzieniem z jabłek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4537
Składniki
1. Jabłko myję, obieram, kroję w plasterki. 2. Ciasto rozkładam, kroję na osiem kwadratów, każdy kwadrat na jednej połowie nacinam nożem.
3. Na drugiej połowie układam plasterki jabłka, jabłka posypuję cynamonem.
4. Każdy kwadrat ciasta składam w tworząc trójkąty a brzegi zlepiam. 5. Ciastka układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję cukrem. 7. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego.