Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może skusisz się na coś słodkiego do filiżanki kawy? Nie ma nic prostszego jak desery z ciasta francuskiego, które przygotujesz bardzo szybko. Trójkąciki z ciasta francuskiego z nadzieniem z jabłek.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1342
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39556
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1342
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39556
Składniki
1. Jabłko myję, obieram, kroję w plasterki. 2. Ciasto rozkładam, kroję na osiem kwadratów, każdy kwadrat na jednej połowie nacinam nożem.
3. Na drugiej połowie układam plasterki jabłka, jabłka posypuję cynamonem.
4. Każdy kwadrat ciasta składam w tworząc trójkąty a brzegi zlepiam. 5. Ciastka układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję cukrem. 7. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego.