Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może skusisz się na coś słodkiego do filiżanki kawy? Nie ma nic prostszego jak desery z ciasta francuskiego, które przygotujesz bardzo szybko. Trójkąciki z ciasta francuskiego z nadzieniem z jabłek.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 55
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 55
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Składniki
1. Jabłko myję, obieram, kroję w plasterki. 2. Ciasto rozkładam, kroję na osiem kwadratów, każdy kwadrat na jednej połowie nacinam nożem.
3. Na drugiej połowie układam plasterki jabłka, jabłka posypuję cynamonem.
4. Każdy kwadrat ciasta składam w tworząc trójkąty a brzegi zlepiam. 5. Ciastka układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję cukrem. 7. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego.