Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta do zrobienia propozycja na przyjemny deser, trójkąciki można nadziać ulubionym dżemem, u mnie wybór padł na dżem jabłkowy.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Składniki
Rozwinąć arkusz francuskiego ciasta i podzielić go, powycinać z niego kwadraty lub prostokąty. Na każdy wycięty prostokąt, bądź kwadrat nałożyć trochę dżemu jabłkowego. Złożyć kawałki z nałożonym dżemem na pół, a boki, brzegi docisnąć widelcem. Każdy trójkąt posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać po wierzchu kolorową posypką i słodkim kakao. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wykorzystałam papier do pieczenia, który był dołączony do opakowania z ciastem. Trójkąciki ułożone na papierze wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 - 30 minut.