Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta do zrobienia propozycja na przyjemny deser, trójkąciki można nadziać ulubionym dżemem, u mnie wybór padł na dżem jabłkowy.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2255
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27111
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26981
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2255
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27111
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26981
Składniki
Rozwinąć arkusz francuskiego ciasta i podzielić go, powycinać z niego kwadraty lub prostokąty. Na każdy wycięty prostokąt, bądź kwadrat nałożyć trochę dżemu jabłkowego. Złożyć kawałki z nałożonym dżemem na pół, a boki, brzegi docisnąć widelcem. Każdy trójkąt posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać po wierzchu kolorową posypką i słodkim kakao. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wykorzystałam papier do pieczenia, który był dołączony do opakowania z ciastem. Trójkąciki ułożone na papierze wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 - 30 minut.