Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta do zrobienia propozycja na przyjemny deser, trójkąciki można nadziać ulubionym dżemem, u mnie wybór padł na dżem jabłkowy.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9171
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9171
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 74
Składniki
Rozwinąć arkusz francuskiego ciasta i podzielić go, powycinać z niego kwadraty lub prostokąty. Na każdy wycięty prostokąt, bądź kwadrat nałożyć trochę dżemu jabłkowego. Złożyć kawałki z nałożonym dżemem na pół, a boki, brzegi docisnąć widelcem. Każdy trójkąt posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać po wierzchu kolorową posypką i słodkim kakao. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wykorzystałam papier do pieczenia, który był dołączony do opakowania z ciastem. Trójkąciki ułożone na papierze wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 - 30 minut.