Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta do zrobienia propozycja na przyjemny deser, trójkąciki można nadziać ulubionym dżemem, u mnie wybór padł na dżem jabłkowy.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 274
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 231
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 274
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 231
Składniki
Rozwinąć arkusz francuskiego ciasta i podzielić go, powycinać z niego kwadraty lub prostokąty. Na każdy wycięty prostokąt, bądź kwadrat nałożyć trochę dżemu jabłkowego. Złożyć kawałki z nałożonym dżemem na pół, a boki, brzegi docisnąć widelcem. Każdy trójkąt posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać po wierzchu kolorową posypką i słodkim kakao. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wykorzystałam papier do pieczenia, który był dołączony do opakowania z ciastem. Trójkąciki ułożone na papierze wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 - 30 minut.