Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy rozpoczęty, więc aromatyczne ciasto z truskawkami. Subtelne , delikatne, rozpływające się w ustach, zachwyci wielu.
blaszka do pieczenia okrągła o średnicy 25 cm.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2210
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26542
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26956
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2210
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26542
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26956
Składniki
W okrągłej blaszce o średnicy 25 cm , wyłożyć ciasteczka a przestrzenie między nimi wypełnić rodzynkami.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki obrać z szypułek, umyć, 3/4 zblendować a resztę przekroić na połowę. Śmietankę ubić na puszysto, dodać serek, ubić , dodać zblendowane truskawki, krzepnącą galaretkę orazpokrojone truskawki, wymieszać, wyłożyć na ciastka.
Czekoladę zetrzeć na wiórka na tarce posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce około 2 godziny, podzielić na porcje.