Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy rozpoczęty, więc aromatyczne ciasto z truskawkami. Subtelne , delikatne, rozpływające się w ustach, zachwyci wielu.
blaszka do pieczenia okrągła o średnicy 25 cm.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 455
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3065
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2138
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 9629
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 455
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3065
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2138
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 9629
Składniki
W okrągłej blaszce o średnicy 25 cm , wyłożyć ciasteczka a przestrzenie między nimi wypełnić rodzynkami.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki obrać z szypułek, umyć, 3/4 zblendować a resztę przekroić na połowę. Śmietankę ubić na puszysto, dodać serek, ubić , dodać zblendowane truskawki, krzepnącą galaretkę orazpokrojone truskawki, wymieszać, wyłożyć na ciastka.
Czekoladę zetrzeć na wiórka na tarce posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce około 2 godziny, podzielić na porcje.