Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy rozpoczęty, więc aromatyczne ciasto z truskawkami. Subtelne , delikatne, rozpływające się w ustach, zachwyci wielu.
blaszka do pieczenia okrągła o średnicy 25 cm.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22975
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1878
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4864
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22975
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1878
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4864
Składniki
W okrągłej blaszce o średnicy 25 cm , wyłożyć ciasteczka a przestrzenie między nimi wypełnić rodzynkami.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki obrać z szypułek, umyć, 3/4 zblendować a resztę przekroić na połowę. Śmietankę ubić na puszysto, dodać serek, ubić , dodać zblendowane truskawki, krzepnącą galaretkę orazpokrojone truskawki, wymieszać, wyłożyć na ciastka.
Czekoladę zetrzeć na wiórka na tarce posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce około 2 godziny, podzielić na porcje.