Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie co nie co do popołudniowej kawy.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1782
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1932
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1782
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1932
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki , pociąć w plasterki. Ciasto francuskie rozłożyć , wyciąć 2 kółka , jedno większe drugie mniejsze. W każdym wyciąć środek. Kółka podzielić większe na 8 części, od środka lekko ponacinać.
Na brzegu posmarować serkiem a następnie ułożyć plasterki truskawek.
Zawinąć każdą część 2 paskami.
Podobnie zrobić z mniejszym kółkiem i umieścić go w większym. z 2 małych kółeczek zrobić środek kwiatka, większe kółeczko posmarować serkiem, ułożyć truskawki , nakryć mniejszym. Jajko roztrzepać posmarować ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 - 25 minut , do dobrego zrumienienia.