Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie co nie co do popołudniowej kawy.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 468
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 468
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki , pociąć w plasterki. Ciasto francuskie rozłożyć , wyciąć 2 kółka , jedno większe drugie mniejsze. W każdym wyciąć środek. Kółka podzielić większe na 8 części, od środka lekko ponacinać.
Na brzegu posmarować serkiem a następnie ułożyć plasterki truskawek.
Zawinąć każdą część 2 paskami.
Podobnie zrobić z mniejszym kółkiem i umieścić go w większym. z 2 małych kółeczek zrobić środek kwiatka, większe kółeczko posmarować serkiem, ułożyć truskawki , nakryć mniejszym. Jajko roztrzepać posmarować ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 - 25 minut , do dobrego zrumienienia.