Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosty i szybki sernik bez pieczenia.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17830
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 115
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 259
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 320
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17830
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 115
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 259
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 320
Składniki
Tortownica 18 cm, boki wykładamy folią. Spód. Ciastka miksujemy i zagniatamy z kawą rozpuszczoną w wodzie. Przekładamy na spód tortownicy i lekko ugniatamy. Odstawiamy do lodówki. Ugotować galaretkę.
Truskawki kroimy w kostkę i razem z cukrem przekładamy do saganka. Podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie do napęcznienia. Potem podgrzać w naczyniu z bardzo ciepłą wodą ( nie gotować ). Ostudzić. Serek wymieszać, potem ubić ze śmietaną. Dodać cukier puder i waniliowy do smaku. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Płynną i ostudzoną żelatynę podzielić na trzy części. Jedną doda do truskawek, drugą do białego serka , trzecią do kakaowego serka. Dobrze wymieszać.
Do tortownicy nakładać po dużej łyżce serka ciemnego, białego i masy truskawkowej. Wyrównać wierzch i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Potem ułożyć połówki truskawek, listki mięty i tężejącą galaretkę.
Schłodzić w lodówce.