Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i niespotykane smaki, które doskonale łączą się z truskawkami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10758
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6192
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13089
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4834
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10758
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6192
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13089
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4834
Składniki
Tortownica 22 cm.
Napar kawowy ostudzić.
Truskawki przepołowić.
Krem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.
Mleko z małymi kawałkami marcepanu podgrzewamy, mieszając do uzyskania gładkiej masy.
Dodajemy cukier, mak i mieszając gotujemy 2-3 minuty.
Zdejmujemy z ognia wlewamy płynną lekko ciepłą żelatynę.
Mieszamy do połączenia składników.
Odstawiamy do przestygnięcia, ale nie do lodówki.
Śmietanę ubijamy nie do końca na sztywno.
Stopniowo dodajemy do przestudzonej masy marcepanowej.
Dokładnie mieszamy.
Biszkopty maczamy w kawie.
Naprzemiennie układamy biszkopty, masę i połówki truskawek.
Schładzamy w lodówce.
Gotujemy galaretkę, studzimy.
Na cieście układamy połówki truskawek i zalewamy zimną galaretką. Schładzamy.