Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i niespotykane smaki, które doskonale łączą się z truskawkami.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 180
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 52
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1121
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 391
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 180
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 52
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1121
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 391
Składniki
Tortownica 22 cm.
Napar kawowy ostudzić.
Truskawki przepołowić.
Krem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.
Mleko z małymi kawałkami marcepanu podgrzewamy, mieszając do uzyskania gładkiej masy.
Dodajemy cukier, mak i mieszając gotujemy 2-3 minuty.
Zdejmujemy z ognia wlewamy płynną lekko ciepłą żelatynę.
Mieszamy do połączenia składników.
Odstawiamy do przestygnięcia, ale nie do lodówki.
Śmietanę ubijamy nie do końca na sztywno.
Stopniowo dodajemy do przestudzonej masy marcepanowej.
Dokładnie mieszamy.
Biszkopty maczamy w kawie.
Naprzemiennie układamy biszkopty, masę i połówki truskawek.
Schładzamy w lodówce.
Gotujemy galaretkę, studzimy.
Na cieście układamy połówki truskawek i zalewamy zimną galaretką. Schładzamy.