Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i niespotykane smaki, które doskonale łączą się z truskawkami.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2840
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2840
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3355
Składniki
Tortownica 22 cm.
Napar kawowy ostudzić.
Truskawki przepołowić.
Krem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.
Mleko z małymi kawałkami marcepanu podgrzewamy, mieszając do uzyskania gładkiej masy.
Dodajemy cukier, mak i mieszając gotujemy 2-3 minuty.
Zdejmujemy z ognia wlewamy płynną lekko ciepłą żelatynę.
Mieszamy do połączenia składników.
Odstawiamy do przestygnięcia, ale nie do lodówki.
Śmietanę ubijamy nie do końca na sztywno.
Stopniowo dodajemy do przestudzonej masy marcepanowej.
Dokładnie mieszamy.
Biszkopty maczamy w kawie.
Naprzemiennie układamy biszkopty, masę i połówki truskawek.
Schładzamy w lodówce.
Gotujemy galaretkę, studzimy.
Na cieście układamy połówki truskawek i zalewamy zimną galaretką. Schładzamy.