Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i niespotykane smaki, które doskonale łączą się z truskawkami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 215
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 987
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 215
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 987
Składniki
Tortownica 22 cm.
Napar kawowy ostudzić.
Truskawki przepołowić.
Krem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.
Mleko z małymi kawałkami marcepanu podgrzewamy, mieszając do uzyskania gładkiej masy.
Dodajemy cukier, mak i mieszając gotujemy 2-3 minuty.
Zdejmujemy z ognia wlewamy płynną lekko ciepłą żelatynę.
Mieszamy do połączenia składników.
Odstawiamy do przestygnięcia, ale nie do lodówki.
Śmietanę ubijamy nie do końca na sztywno.
Stopniowo dodajemy do przestudzonej masy marcepanowej.
Dokładnie mieszamy.
Biszkopty maczamy w kawie.
Naprzemiennie układamy biszkopty, masę i połówki truskawek.
Schładzamy w lodówce.
Gotujemy galaretkę, studzimy.
Na cieście układamy połówki truskawek i zalewamy zimną galaretką. Schładzamy.