Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i niespotykane smaki, które doskonale łączą się z truskawkami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326503
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12096
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16906
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326503
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12096
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16906
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Składniki
Tortownica 22 cm.
Napar kawowy ostudzić.
Truskawki przepołowić.
Krem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.
Mleko z małymi kawałkami marcepanu podgrzewamy, mieszając do uzyskania gładkiej masy.
Dodajemy cukier, mak i mieszając gotujemy 2-3 minuty.
Zdejmujemy z ognia wlewamy płynną lekko ciepłą żelatynę.
Mieszamy do połączenia składników.
Odstawiamy do przestygnięcia, ale nie do lodówki.
Śmietanę ubijamy nie do końca na sztywno.
Stopniowo dodajemy do przestudzonej masy marcepanowej.
Dokładnie mieszamy.
Biszkopty maczamy w kawie.
Naprzemiennie układamy biszkopty, masę i połówki truskawek.
Schładzamy w lodówce.
Gotujemy galaretkę, studzimy.
Na cieście układamy połówki truskawek i zalewamy zimną galaretką. Schładzamy.