Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten naprawdę pyszny, bezglutenowy i wegański przepis na biszkopt nie zawiera nabiału i jajek! To mój sprawdzony przepis dla wegan, którzy muszą unikać alergenów.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1859
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5661
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5641
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1859
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5661
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5641
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni
Nasmaruj olejem wnętrze dwóch okrągłych foremek o średnicy 22 cm i włóż do nich papier do pieczenia
W misce nr 1 wymieszaj mąkę z mąka z ciecierzycy i gumę ksantanową.
Odmierz do miski nr 2 cukier, olej, wodę, ekstrakt waniliowy i ocet i dobrze je wymieszaj.
Przygotowaną mąkę przesiej do miski nr 2 i wymieszaj mikserem do połączenia.
Podziel masę pomiędzy przygotowane tortownice i wygładz ich wierzch.
Piecz 25 minut, 190˚C, termowentylator 170˚, 375˚F,
Wyłóż ciasta na metalową kratkę, aby ostygły.
Ubij wegańską śmietankę
Umyj i pokrój truskawki na małe kawałki
Do miski włóż truskawki, dodaj bitą śmietanę, delikatnie wymieszaj do połączenia
Na biszkopt rozsmaruj śmietanę i truskawki
Na wierzch połóż drugi biszkopt
Udekoruj lukrem i świeżymi truskawkami