Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez dodatku cukru i bez pieczenia? Tak to możliwe! Łatwe do wykonania, bardzo zdrowe i pyszne w dodatku! Czego chcieć więcej?
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4977
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4977
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Spód: Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na około 5 minut. Następnie je odcedzić i zblendować razem z płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi i orzeszkami ziemnymi. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i powstałą kleistą masę przełożyć do formy.
Krem: Kaszę jaglaną ugotować w mleku roślinnym. Następnie ostudzić bez odcedzania. Dodać olej kokosowy, miód, esencję waniliową i sok z połowy cytryny i wszystko zblendować na gładki krem. Przełożyć na spód i udekorować ulubionymi owocami :) Życzę smacznego!
Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować ciasto krok po kroku.