Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na czekoladę, sięgnij po kawałek ciasta z czekoladą, Sernik z truskawkami, bez pieczenia aksamitny, rozpływający się w ustach. Zadowoli największych łasuchów.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
1. Biszkopty moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy. 2. Galaretki zielone rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i odstawiamy do całkowitego zgęstnienia. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy. 3. Twaróg miksujemy mikserem razem ze śmietaną oraz cukrem pudrem. Dodajemy wcześniej namoczoną w wodzie żelatynę.
4. Masę sernikową dzielimy na połowę, do jednej połowy dodajemy 80 g drobno pokrojonej czekolady a do drugiej pokrojoną w kostkę zieloną galaretkę, Delikatnie obie masy mieszamy łyżką.
5. Masę z czekoladą wykładamy na biszkopty.
6. Na masie układamy następną warstwę z pozostałych biszkoptów
7. Ponownie wykładamy masę tym razem z zieloną galaretkę i układamy wokół formy pokrojone w plasterki truskawki a w środek masy utykamy całe truskawki. 8. W szczeliny wokół truskawek wlewamy trochę czerwonej galaretki.
9. 80 g czekolady rozpuszczamy razem ze śmietaną, studzimy i polewamy wierzch ciasta. 10. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
11. Ciasto gotowe. 12. Smacznego.