Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchniutkie ciasto, cytrynowy krem i krucha posypka. To proste i efektowne ciasto często podaje się w święta Wielkanocne. U mnie także w każde inne święta i uroczystości.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8450
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6849
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327263
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8450
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6849
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327263
Składniki
Blaszka z kominem 24 cm, spód wysmarowany margaryną. U mnie prodiż z kominem. Ciasto. Obie mąki wymieszać z proszkiem. Całe jajka ubić z cukrem na puch. Potem mieszając łyżką stopniowo dodawać mąkę. Przełożyć do blaszki , piec w 170 C ok. 30 minut.
Krem. Semolinę lub kaszę na 10 minut zalać mlekiem, wymieszać. Następnie stale mieszając gotować do zgęstnienia. Ostudzić. Miękkie masło ubić na puch, dodać puder, potem porcjami przestudzoną semolinę. Dodać sok i skórkę z cytryny. Posypka. Płatki zrumienić na patelni, dodać masło, cukier i aromat, dobrze wymieszać i wystudzić.
Przestudzone ciasto przekroić na pół. Dolną część posmarować kremem, nałożyć górną część. Cały wierzch i boki posmarować kremem i obsypać posypką.
Wstawić do lodówki. Ciasto gotowe.