Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te nieduże cudeńka cieszą oczy i zaspakajają potrzebę czegoś słodkiego.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 425
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 425
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę wmieszać z cynamonem, migdałami i skórką cytrynową. Ubić masło z cukrem na puszystą masę potem stopniowo dodawać pojedynczo żółtka jaj . Gdy masa jest ubita, porcjami dodawać mąkę z dodatkami. Zagnieść jednolite ciasto i ostawić do schłodzenia w lodówce na 20-30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 C . Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i foremką wycinać dwie części na każde ciastko - w jednej wyciąć środek mniejszą foremką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec 10-12 minut aż brzegi ciastek zaczną się delikatnie rumienić. Wystudzić.
Spody, czyli pełne ciasteczka smarować konfiturą i przykryć ciasteczkiem z dziurką. Można jeść od razu, ale najlepsze są następnego dnia, kiedy złapią wilgoć od konfitury.