Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te nieduże cudeńka cieszą oczy i zaspakajają potrzebę czegoś słodkiego.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1332
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25164
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1332
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25164
Składniki
Mąkę wmieszać z cynamonem, migdałami i skórką cytrynową. Ubić masło z cukrem na puszystą masę potem stopniowo dodawać pojedynczo żółtka jaj . Gdy masa jest ubita, porcjami dodawać mąkę z dodatkami. Zagnieść jednolite ciasto i ostawić do schłodzenia w lodówce na 20-30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 C . Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i foremką wycinać dwie części na każde ciastko - w jednej wyciąć środek mniejszą foremką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec 10-12 minut aż brzegi ciastek zaczną się delikatnie rumienić. Wystudzić.
Spody, czyli pełne ciasteczka smarować konfiturą i przykryć ciasteczkiem z dziurką. Można jeść od razu, ale najlepsze są następnego dnia, kiedy złapią wilgoć od konfitury.