Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PUSZYSTA BABKA,IDEALNA NA STÓŁ WIELKANOCNY
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2152
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2152
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Składniki
ZACZYN: - MLEKO PODGRZEWAMY RAZEM Z MASŁEM -ODSTAWIAMY. -KRUSZYMY DROŻDŻE,WSYPUJEMY CUKRY I MĄKĘ -WYRABIAMY ( JA MIKSOWAŁAM ) - CIASTO OD RAZU PRZELEWAMY DO FORMY NA BABKĘ (CIASTO MA BYĆ DOSYĆ LEJĄCE) -JA UŻYŁAM FORMY SILIKONOWEJ
KRUSZONKA: - WSZYSTKIE SKŁADNIKI DŁOŃMI UCIERAMY RAZEM -DODAJEMY CYNAMON O ODSTAWIAMY
BABKĘ W FORMIE SMARUJEMY MLEKIEM POSYPUJEMY OBFICIE KRUSZONKĄ PIEC ROZGRZEWAMY DO 160 C ( TERMOOBIEG) I PIECZEMY OK 40 MIN.