Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PUSZYSTA BABKA,IDEALNA NA STÓŁ WIELKANOCNY
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 138
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 138
Składniki
ZACZYN: - MLEKO PODGRZEWAMY RAZEM Z MASŁEM -ODSTAWIAMY. -KRUSZYMY DROŻDŻE,WSYPUJEMY CUKRY I MĄKĘ -WYRABIAMY ( JA MIKSOWAŁAM ) - CIASTO OD RAZU PRZELEWAMY DO FORMY NA BABKĘ (CIASTO MA BYĆ DOSYĆ LEJĄCE) -JA UŻYŁAM FORMY SILIKONOWEJ
KRUSZONKA: - WSZYSTKIE SKŁADNIKI DŁOŃMI UCIERAMY RAZEM -DODAJEMY CYNAMON O ODSTAWIAMY
BABKĘ W FORMIE SMARUJEMY MLEKIEM POSYPUJEMY OBFICIE KRUSZONKĄ PIEC ROZGRZEWAMY DO 160 C ( TERMOOBIEG) I PIECZEMY OK 40 MIN.