Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PUSZYSTA BABKA,IDEALNA NA STÓŁ WIELKANOCNY
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8374
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4592
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327085
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8374
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4592
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327085
Składniki
ZACZYN: - MLEKO PODGRZEWAMY RAZEM Z MASŁEM -ODSTAWIAMY. -KRUSZYMY DROŻDŻE,WSYPUJEMY CUKRY I MĄKĘ -WYRABIAMY ( JA MIKSOWAŁAM ) - CIASTO OD RAZU PRZELEWAMY DO FORMY NA BABKĘ (CIASTO MA BYĆ DOSYĆ LEJĄCE) -JA UŻYŁAM FORMY SILIKONOWEJ
KRUSZONKA: - WSZYSTKIE SKŁADNIKI DŁOŃMI UCIERAMY RAZEM -DODAJEMY CYNAMON O ODSTAWIAMY
BABKĘ W FORMIE SMARUJEMY MLEKIEM POSYPUJEMY OBFICIE KRUSZONKĄ PIEC ROZGRZEWAMY DO 160 C ( TERMOOBIEG) I PIECZEMY OK 40 MIN.