Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrójne ciasto czekoladowe. U mnie wersja bezglutenowa na mące ryżowej z pełnego przemiału. Ty możesz dać jaka chcesz. Gorzka czekolada, jajeczka czekoladowe z masłem orzechowym lekko słonawym, i mus czekoladowy. Ciasto jest pyszne. Wytrawny mus czekoladowy przeplata się ze słodyczą ciasta.
Polecam.
Odsłon: 777
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 777
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 221
Składniki
Przygotować małą tortownicę wysmarową masłe. Rozpuść opakowanie gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej. Dobrze wystudź. Miękkie masło miksować na puch z ksylitolem / cukrem około 5 minut, po tym czasie dodać 1 jajko i znów miksować aż masa będzie jednorodna, wbić drugie i miksować aż utworzy się jednorodny krem. Stróżką wlewać wystudzoną gorzką czekoladę. Dodać cukier waniliowy. Następnie dodać przesiane kakao, proszek do pieczenia i przesianą mąkę oraz migdały. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do tortownicy. Piec 40 minut w 180 stopniach. Sprawdzić ciasto patyczkiem - jeśli jest czysty wyjąć ciasto z piekarnika. Ostudzić ciasto. Rozpuść kolejną gorzką czekoladę. Wystudź. Ubij bitą śmietanę ze śmietanfixem, wlewaj cienką stróżką rozpuszczoną zimną ale wciąż ciekłą czekoladę. Wyłóż na wierzch ciasta i dekoruj dowolnymi jajeczkami. U mnie czekoladowe z kremem z masła orzechowego.