Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1414
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14931
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 949
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1414
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14931
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 949
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek oraz kakao . podzielić ciasto na dwie części, wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
jeden biszkopt dać do foremki na niego wlać piankę przygotowaną z szklanki mleka . mleko ubijac aż zwiększy swoją objętość wtedy wlac do niego zimna płynną galaretkę gruszkową rozpuszczona w 0,5 szklanki wody,, gdy pianka zastygnie zalać to wiśniami z galeretką, których galaretka jest rozpuszczona na szklance syropu wiśniowego i 2,5 szklanki wody, wstawic do lodówki niech zastygnie. przygotować piankę z mleka tak samo jak poprzednią z galaretką gruszkową i zalać wiśnie położyć na wierzch drugi biszkopt i polać go czekoladą rozpuszczoną na 2 łyżkach mleka i udekorować,