Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na pyszną drożdżówkę, która utrzymuje swoją świeżość przez cały tydzień.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 682
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 682
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
1. Mleko podgrzać, masło rozpuścić, drożdże rozkruszyć do naczynia, wsypać 1 łyżkę mąki, jedną łyżeczkę cukru, wlać ½ szk. mleka, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. 2. Trzy całe jajka i sześć żółtek utrzeć mikserem z 1 ½ szk. cukru, rozpuszczoną margarynę, dodać letnie mleko cały czas miksując. Do dużej miski wsypujemy mąkę, wlewamy rozczyn i dodajemy masę jajeczną. Ciasto wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
3. Twaróg łączymy z cukrem pudrem oraz z żółtkiem najlepiej chwilę zmiksować mikserem. 4. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkowujemy, nakładamy masę twarogową następnie zrolować, pokroić (około 10 cm) i ułożyć na blaszkę pokrojoną częścią do góry.
5. Piec w rozgrzanym piekarniku około 30- 45 minut w 180 °C. 6. Gotowe. 7. Smacznego.