Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Są podstawą wielu przygotowywanych przeze mnie dań. Ostatnio jednak objadamy się naleśnikami z serem, zapieczonymi w budyniowym sosie. Były pyszne!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 334
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4761
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 334
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4761
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Składniki
Mleko, wodę i jajko wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki. Do miski przełożyć twaróg, dodać cukier, śmietanę, żółtko, budyń i zmiksować blenderem na gładką masę. Usmażone naleśniki smarować serowym nadzieniem i zwijać w rulon. Zwinięte naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Resztę śmietany wymieszać z jajkiem, cukrem i budyniem, a następnie tak otrzymaną zalewę wylać na naleśniki. Naczynie z naleśnikami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piec około 30 minut. Naleśniki podawać od razu po upieczeniu.