Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Są podstawą wielu przygotowywanych przeze mnie dań. Ostatnio jednak objadamy się naleśnikami z serem, zapieczonymi w budyniowym sosie. Były pyszne!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 642
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1128
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 734
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 642
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1128
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 734
Składniki
Mleko, wodę i jajko wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki. Do miski przełożyć twaróg, dodać cukier, śmietanę, żółtko, budyń i zmiksować blenderem na gładką masę. Usmażone naleśniki smarować serowym nadzieniem i zwijać w rulon. Zwinięte naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Resztę śmietany wymieszać z jajkiem, cukrem i budyniem, a następnie tak otrzymaną zalewę wylać na naleśniki. Naczynie z naleśnikami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piec około 30 minut. Naleśniki podawać od razu po upieczeniu.