Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Są podstawą wielu przygotowywanych przeze mnie dań. Ostatnio jednak objadamy się naleśnikami z serem, zapieczonymi w budyniowym sosie. Były pyszne!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5630
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29981
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19735
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5630
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29981
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19735
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1175
Składniki
Mleko, wodę i jajko wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki. Do miski przełożyć twaróg, dodać cukier, śmietanę, żółtko, budyń i zmiksować blenderem na gładką masę. Usmażone naleśniki smarować serowym nadzieniem i zwijać w rulon. Zwinięte naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Resztę śmietany wymieszać z jajkiem, cukrem i budyniem, a następnie tak otrzymaną zalewę wylać na naleśniki. Naczynie z naleśnikami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piec około 30 minut. Naleśniki podawać od razu po upieczeniu.