Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kiełbasą - prosta i smaczna
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 143
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 278
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 463
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 143
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 278
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 463
Składniki
Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie ok. 15 minut. Duże ziemniaki przekroić na dwie lub 3 części. Po tym czasie, odcedzić, przestudzić i pokroić na plastry. Na suchej patelni podsmażyć boczek oraz kiełbasę, gdy zacznie się lekko rumienić dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć całość do momentu, aż cebula zacznie się szklić. Zdjąć z ognia. W misce wymieszać jajka ze śmietanką i przyprawami. W naczyniu żaroodpornym (20x30cm) ułożyć połowę plastrów ziemniaków oraz połowę podsmażonego mięsa z cebulą. Całość posypać połową przygotowanego startego sera. Ułożyć pozostałe plastry ziemniaków i posypać pozostałym serem. Całość zalać wymieszaną śmietanką z jajkami i przyprawami. Wyłożyć pozostałe podsmażone mięso z cebulą. Naczynie przykryć pokrywą lub folią aluminiową. Całość zapiekać ok. 30 minut , ostatnie 10 minut bez przykrycia.