Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasteczka amoniakowe zwijane jak drożdżówki capri
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13156
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4891
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13156
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4891
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść dodając śmietany by ciasto było sprężyste podzielić na 8 części . Cztery części rozwałkować smarować placki marmoladą przekroić na 8 kawałków naciąć w środku każdy kawałek przekręcać jak faworki ......
Lepszy opis etapów ze zdjęciami znajdziecie u capri w przepisie na drożdżówki cynamonowe inaczej.Następne cztery placki posmarowałam dżemem porzeczkowym i podzieliłam na 12 kawałków piec około 30 minut polukrować lukrem cytrynowym.
to zdjęcie jest z drożdżówek ale tak samo się zwija te ciasteczka