Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto do dobrej herbatki.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 501
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8698
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3105
Polecam.
Odsłon: 1904
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 501
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8698
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3105
Polecam.
Odsłon: 1904
Składniki
Wykonanie: Rozłożyć ciasto na stolnicy, pociąć na kwadraty, na każdym wyłożyć wzdłuż marmoladkę, delikatnie zwinąć w rulon, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem ze śmietaną, posypać cukrem waniliowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180 i piec około 20 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.