Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,proste ciasto .Z polewą czekoladową zdecydowanie lepsze .Im więcej cierpliwości okażecie przy naprzemiennym nakładaniu jasnego i ciemnego ciasta tym piękniejszy wzór zebry.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16583
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 215
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16583
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 215
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na jasną masę dodając stopniowo cukier .Następnie dodać po kolei żółtka i ubijać do połączenia masy jajecznej .Teraz małym strumyczkiem wlewamy olej i miksujemy na wolnych obrotach miksera . Następnie dodajemy partiami wodę ,ubijamy . Mąkę przesiewamy z proszkiem i dodajemy do masy w trzech częściach mieszając całość mikserem .Masę dzielimy na dwie części ,do jednej dodajemy kakao i mieszamy ,do drugiej 2 łyżki mąki i mieszamy .
Do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą wlewamy na przemian na środek po dwie łyżki jasnej masy ,dwie ciemnej ,aż do wyczerpania całości. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut .Dekorujemy dowolnie.