Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na "Zebrę" jest takie samo jak w moim przepisie "Babka na oleju' i "Muffinki na oleju". Warto ten przepis sobie zapisać, gdyż jak widać jest on "wielokrotnego użytku". Samo ciasto wyglądem i smakiem wprowadza w dobry nastrój.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4204
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1234
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4204
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1234
Składniki
Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy. Nadal miksować. Kolejno dodawać żółtka, olej, wodę. Na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przelać do miseczki. Do pozostałej części dodać nieco przegotowanej wody i kakao. Wszystko wymieszać.
Okrągłą foremkę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na środek foremki nałożyć dwie łyżki np. białego ciasta. Na to dwie łyżki ciemnego ciasta i tak na zmianę aż do wyczerpania obydwu kolorów ciasta.
Piec około 40 min w nagrzanym piekarniku do 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu lukier z soku z cytryny i cukru pudru.