Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-09-2015
Propozycja na delikatną i smakowitą rybkę z rodziny karpiowatych, przygotowywaną na parze oraz kładzioną na poduszce ryżowo - warzywnej z nutą tymianku. Zdrowo i pożywnie :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 799
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5656
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9495
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 233
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 799
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5656
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9495
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 233
Składniki
Z amura usuwamy skórę oraz ości, dzielimy na filety i oprószamy je solą oraz przyprawą do ryb i owoców morza - odstawiamy na chwilę.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cebulkę drobno kroimy i szklimy ją na oliwie z oliwek.
Marchewkę również kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zeszklonej cebulki - chwilę razem przesmażamy.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, sól do smaku oraz łyżeczkę tymianku i podlewamy całość 100 ml wody - dusimy pod przykryciem około 5 minut.
Po tym czasie, do podduszonych warzyw dodajemy ugotowany ryż oraz łyżeczkę masła i przesmażamy całość przez chwilę, doprawiając wszystko solą i świeżo zmielonym pieprzem.
W międzyczasie, przyprawione filety amura przekładamy na folię aluminiową. Na każdy kawałek ryby układamy plaster masła i zawijamy w papiloty. Papiloty układamy w naczyniu do gotowania na parze lub garnku ze specjalną wkładką i parujemy około 15 minut.
Gotowe filety układamy na poduszce ryżowo - warzywnej i dekorujemy zieleniną. Życzę smacznego! :)