Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak tradycyjny obiad – mięsko, kluski śląskie i buraczki. Do mojej pieczeni używam dość sporo ziół, dzięki czemu jest bardzo aromatyczna.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11554
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11554
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy olej i nieco wody (tyle - by marynatę łatwo można było rozsmarować). Mięso dokładnie nacieramy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Następnie mięso wkładamy do foliowego rękawa i pieczemy ok. 70 min. Mięso podajemy z sosem pieczeniowym. Ja robię go wykorzystując powstały z pieczenia sos, do którego dolewam niepełną szklankę wody, zagotowuję, a następnie zagęszczam łyżką mąki. Do tego obowiązkowo kluski śląskie i buraczki.