Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w marynacie ziołowej, bardzo łatwa do przygotowania :)
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 59
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38600
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 105
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 857
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 986
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 5840
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 59
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38600
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 105
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 857
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 986
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 5840
Składniki
Zioła i skórkę cytryny siekamy. Dodajemy oliwę, pieprz, olej sojowy i dokładnie wszystko mieszamy. Na folię aluminiową wykładamy połowę marynaty, układamy na niej rybę i drugą połowę marynaty układamy na wierzchu ryby. Ja użyłam polędwicy z dorsza. Folię zwijamy szczelnie. Jeśli to możliwe, to odkładamy rybę, żeby poleżała trochę w marynacie; będzie bardziej aromatyczna.
Rybę pieczemy do miękkości w temp. 200 st. C (u mnie to ok. 15 min). Podajemy z ulubioną surówką lub sałatką.