Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w marynacie ziołowej, bardzo łatwa do przygotowania :)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40615
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1003
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 251
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3333
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40615
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1003
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 251
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3333
Składniki
Zioła i skórkę cytryny siekamy. Dodajemy oliwę, pieprz, olej sojowy i dokładnie wszystko mieszamy. Na folię aluminiową wykładamy połowę marynaty, układamy na niej rybę i drugą połowę marynaty układamy na wierzchu ryby. Ja użyłam polędwicy z dorsza. Folię zwijamy szczelnie. Jeśli to możliwe, to odkładamy rybę, żeby poleżała trochę w marynacie; będzie bardziej aromatyczna.
Rybę pieczemy do miękkości w temp. 200 st. C (u mnie to ok. 15 min). Podajemy z ulubioną surówką lub sałatką.