Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w marynacie ziołowej, bardzo łatwa do przygotowania :)
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 26
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 16
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208946
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 26
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 16
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208946
Składniki
Zioła i skórkę cytryny siekamy. Dodajemy oliwę, pieprz, olej sojowy i dokładnie wszystko mieszamy. Na folię aluminiową wykładamy połowę marynaty, układamy na niej rybę i drugą połowę marynaty układamy na wierzchu ryby. Ja użyłam polędwicy z dorsza. Folię zwijamy szczelnie. Jeśli to możliwe, to odkładamy rybę, żeby poleżała trochę w marynacie; będzie bardziej aromatyczna.
Rybę pieczemy do miękkości w temp. 200 st. C (u mnie to ok. 15 min). Podajemy z ulubioną surówką lub sałatką.