Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w marynacie ziołowej, bardzo łatwa do przygotowania :)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2406
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5119
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2406
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5119
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 164
Składniki
Zioła i skórkę cytryny siekamy. Dodajemy oliwę, pieprz, olej sojowy i dokładnie wszystko mieszamy. Na folię aluminiową wykładamy połowę marynaty, układamy na niej rybę i drugą połowę marynaty układamy na wierzchu ryby. Ja użyłam polędwicy z dorsza. Folię zwijamy szczelnie. Jeśli to możliwe, to odkładamy rybę, żeby poleżała trochę w marynacie; będzie bardziej aromatyczna.
Rybę pieczemy do miękkości w temp. 200 st. C (u mnie to ok. 15 min). Podajemy z ulubioną surówką lub sałatką.