Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w marynacie ziołowej, bardzo łatwa do przygotowania :)
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4985
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5270
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 120
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18791
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7222
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4985
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5270
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 120
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18791
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7222
Składniki
Zioła i skórkę cytryny siekamy. Dodajemy oliwę, pieprz, olej sojowy i dokładnie wszystko mieszamy. Na folię aluminiową wykładamy połowę marynaty, układamy na niej rybę i drugą połowę marynaty układamy na wierzchu ryby. Ja użyłam polędwicy z dorsza. Folię zwijamy szczelnie. Jeśli to możliwe, to odkładamy rybę, żeby poleżała trochę w marynacie; będzie bardziej aromatyczna.
Rybę pieczemy do miękkości w temp. 200 st. C (u mnie to ok. 15 min). Podajemy z ulubioną surówką lub sałatką.