Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Azjatycka patelnia to sycące danie pełne aromatów. Nie potrzebujesz do niego wyszukanych składników.
Polecam.
Odsłon: 791
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1516
Polecam.
Odsłon: 791
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1516
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj tak jak w instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania dodaj na kilka minut brokuły.
Papryki oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w paski, a następnie jeszcze na pół. Cukinię umyj, oczyść z końcówek i pokrój w półtalarki. Cebulę posiekaj drobno, tak samo zrób z papryczką chili.
Filety z kurczaka pokrój w kostkę. Posól, popieprz, oprósz papryką słodką w proszku.
Na głębokiej, dużej patelni albo woku rozgrzej tłuszcz, dodaj obrany i posiekany czosnek. Podsmaż filety z kurczaka, po kilka minut z każdej strony. Zdejmij z patelni.
Wszystkie pozostałe warzywa przełóż na tę samą patelnię. Zetrzyj imbir i dodaj bezpośrednio do smażącej się mieszanki. Podgrzewaj całość przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj filety z kurczaka, podlej delikatnie wodą i całość gotuj przez 10 minut. Kiedy wyparuje, dodaj ugotowany makaron spaghetti. Wymieszaj dokładnie.
W małej misce połącz sos sojowy, olej, cukier brązowy, sok z limonki i posiekany szczypiorek. Zalej przygotowany makaron z warzywami, gotuj jeszcze przez kilka minut.