Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zauważyłam bum na kaszę jaglaną. Tak więc i ja postanowiłam coś zrobić i wypadło na babeczki :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wstawiamy 2 szklanki wody z kostką rosołową, dodajemy kaszę jaglaną wypłukaną w wodzie. Gotujemy około 10 minut, zestawiamy z ognia i pozwalamy by kasza jeszcze ładnie się zaparowała i wchłonęła całą wodę. W tym czasie gdy stygnie kasza , kroimy naszą wędlinę w kostkę, u mnie kawałek schabu pieczonego w rękawie. Tak samo kroimy w kostkę ser i paprykę. Do chłodnej kaszy dodajemy pokrojone składniki wbijamy 2 jajka, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Foremkę do babeczek smarujemy obficie tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika na godzinę i pieczemy w 180 stopniach.
Podajemy z ulubionym sosem u mnie czosnkowy. Takim zwyczajnym, majonez, jogurt naturalny, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól, i z tym sosem są rewelacyjne :)