Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zauważyłam bum na kaszę jaglaną. Tak więc i ja postanowiłam coś zrobić i wypadło na babeczki :)
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17406
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1100
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6303
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 587
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17406
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1100
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6303
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 587
Składniki
Wstawiamy 2 szklanki wody z kostką rosołową, dodajemy kaszę jaglaną wypłukaną w wodzie. Gotujemy około 10 minut, zestawiamy z ognia i pozwalamy by kasza jeszcze ładnie się zaparowała i wchłonęła całą wodę. W tym czasie gdy stygnie kasza , kroimy naszą wędlinę w kostkę, u mnie kawałek schabu pieczonego w rękawie. Tak samo kroimy w kostkę ser i paprykę. Do chłodnej kaszy dodajemy pokrojone składniki wbijamy 2 jajka, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Foremkę do babeczek smarujemy obficie tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika na godzinę i pieczemy w 180 stopniach.
Podajemy z ulubionym sosem u mnie czosnkowy. Takim zwyczajnym, majonez, jogurt naturalny, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól, i z tym sosem są rewelacyjne :)