Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babeczki są dobre i na ciepło i na zimno,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
1. cebulę siekamy, dusimy na odrobinie oleju, 2. cukinię ścieramy na tarce, odsączamy, następnie miksujemy, dodajemy mąkę, jajka, cebulę i tarty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem, 3. przygotowujemy foremki, w których będziemy piec babeczki, smarujemy olejem, nakładamy masę do 1/2 wysokości foremki, nakładamy po małej łyżeczce serka śmietankowego, przykrywamy resztą masy, 4. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 25 min, odstawić do przestudzenia, 5. cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić do odparowania wody, chwilę podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, dodać gorącej wody, zaprawić śmietaną, 6. po lekkim przestudzeniu babeczki wyjąć z foremek, podawać z sosem, smacznego