Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babeczki są dobre i na ciepło i na zimno,
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 137
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 32
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 137
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 32
Składniki
1. cebulę siekamy, dusimy na odrobinie oleju, 2. cukinię ścieramy na tarce, odsączamy, następnie miksujemy, dodajemy mąkę, jajka, cebulę i tarty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem, 3. przygotowujemy foremki, w których będziemy piec babeczki, smarujemy olejem, nakładamy masę do 1/2 wysokości foremki, nakładamy po małej łyżeczce serka śmietankowego, przykrywamy resztą masy, 4. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 25 min, odstawić do przestudzenia, 5. cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić do odparowania wody, chwilę podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, dodać gorącej wody, zaprawić śmietaną, 6. po lekkim przestudzeniu babeczki wyjąć z foremek, podawać z sosem, smacznego