Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babeczki są dobre i na ciepło i na zimno,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Składniki
1. cebulę siekamy, dusimy na odrobinie oleju, 2. cukinię ścieramy na tarce, odsączamy, następnie miksujemy, dodajemy mąkę, jajka, cebulę i tarty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem, 3. przygotowujemy foremki, w których będziemy piec babeczki, smarujemy olejem, nakładamy masę do 1/2 wysokości foremki, nakładamy po małej łyżeczce serka śmietankowego, przykrywamy resztą masy, 4. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 25 min, odstawić do przestudzenia, 5. cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić do odparowania wody, chwilę podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, dodać gorącej wody, zaprawić śmietaną, 6. po lekkim przestudzeniu babeczki wyjąć z foremek, podawać z sosem, smacznego