Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babeczki są dobre i na ciepło i na zimno,
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21249
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25357
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 114
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21249
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25357
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 114
Składniki
1. cebulę siekamy, dusimy na odrobinie oleju, 2. cukinię ścieramy na tarce, odsączamy, następnie miksujemy, dodajemy mąkę, jajka, cebulę i tarty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem, 3. przygotowujemy foremki, w których będziemy piec babeczki, smarujemy olejem, nakładamy masę do 1/2 wysokości foremki, nakładamy po małej łyżeczce serka śmietankowego, przykrywamy resztą masy, 4. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 25 min, odstawić do przestudzenia, 5. cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić do odparowania wody, chwilę podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, dodać gorącej wody, zaprawić śmietaną, 6. po lekkim przestudzeniu babeczki wyjąć z foremek, podawać z sosem, smacznego