Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie najlepsza wersja ziemniaków jaka istnieje
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 96
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 75
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 131
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 77
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 170
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 96
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 75
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 131
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 77
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 170
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Na tarce zetrzeć ziemniaki i cebulę. Dodać jajka, mąkę, boczek i przyprawy. Blachę wysmarować tłuszczem oraz wysypać bułką tartą. Wierzch wyrównać i położyć kilka wiórków masła.
Babkę piec około półtorej godzimy w temperaturze 180 – 200 st. C.