Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie najlepsza wersja ziemniaków jaka istnieje
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70794
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 506
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15491
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3345
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70794
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 506
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15491
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3345
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Na tarce zetrzeć ziemniaki i cebulę. Dodać jajka, mąkę, boczek i przyprawy. Blachę wysmarować tłuszczem oraz wysypać bułką tartą. Wierzch wyrównać i położyć kilka wiórków masła.
Babkę piec około półtorej godzimy w temperaturze 180 – 200 st. C.