Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę ziemniaczaną możemy podawać z ulubionymi sosami jak i z dodatkiem surówek. Polecam wypróbowanie przepisu.
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 709
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 102
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 7400
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17915
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 709
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 102
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 7400
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17915
Składniki
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Ziemniaki wyłożyć na sitko umieszczone na misce i lekko ugniatamy.
Z ziemniaków odcieknie nadmiar płynu, a na dnie miski zostanie skrobia ziemniaczana. Płyn delikatnie zlewamy z miski, a skrobię mieszamy z masą ziemniaczaną. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskam przez praskę. Mieszamy z ziemniakami.
Następnie dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy olejem, wlewamy masę i lekko skrapiamy olejem. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Babka powinna być zrumieniona. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego ;)