Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę ziemniaczaną możemy podawać z ulubionymi sosami jak i z dodatkiem surówek. Polecam wypróbowanie przepisu.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5406
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 418
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5406
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 418
Składniki
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Ziemniaki wyłożyć na sitko umieszczone na misce i lekko ugniatamy.
Z ziemniaków odcieknie nadmiar płynu, a na dnie miski zostanie skrobia ziemniaczana. Płyn delikatnie zlewamy z miski, a skrobię mieszamy z masą ziemniaczaną. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskam przez praskę. Mieszamy z ziemniakami.
Następnie dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy olejem, wlewamy masę i lekko skrapiamy olejem. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Babka powinna być zrumieniona. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego ;)