Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę ziemniaczaną możemy podawać z ulubionymi sosami jak i z dodatkiem surówek. Polecam wypróbowanie przepisu.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 11
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 7
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7814
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 119
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 11
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 7
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7814
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 119
Składniki
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Ziemniaki wyłożyć na sitko umieszczone na misce i lekko ugniatamy.
Z ziemniaków odcieknie nadmiar płynu, a na dnie miski zostanie skrobia ziemniaczana. Płyn delikatnie zlewamy z miski, a skrobię mieszamy z masą ziemniaczaną. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek przeciskam przez praskę. Mieszamy z ziemniakami.
Następnie dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy olejem, wlewamy masę i lekko skrapiamy olejem. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Babka powinna być zrumieniona. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego ;)