Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457232
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1337
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2180
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457232
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1337
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2180
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Ziemniaki ugotowac, utłuc, ostudzic i utrzec z 2 łyżkami masła oraz pietruszką. Pieczarki pokroic drobno i udusic na pozostałym maśle, połączyc z ziemniaczaną masą. Od białek oddzielic żółtka. Dodac je do masy razem z bułką tartą, przyprawic, wymieszac.
Z białek ubic pianę. Sztywną pianę posolic i ubijac jeszcze chwilę. Następnie połączyc z masą ziemniaczaną (mieszac delikatnie).
Wyłożyc do naczynia żaroodpornego, posmarowanego tłuszczem. Zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni, około 40 minut. Upieczoną babkę podawac z dodatkiem sosów i surówek. Ja podałam z sosem pieczarkowym i surówką z marchwi.