Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6609
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5520
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13691
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6609
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5520
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13691
Składniki
Ziemniaki ugotowac, utłuc, ostudzic i utrzec z 2 łyżkami masła oraz pietruszką. Pieczarki pokroic drobno i udusic na pozostałym maśle, połączyc z ziemniaczaną masą. Od białek oddzielic żółtka. Dodac je do masy razem z bułką tartą, przyprawic, wymieszac.
Z białek ubic pianę. Sztywną pianę posolic i ubijac jeszcze chwilę. Następnie połączyc z masą ziemniaczaną (mieszac delikatnie).
Wyłożyc do naczynia żaroodpornego, posmarowanego tłuszczem. Zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni, około 40 minut. Upieczoną babkę podawac z dodatkiem sosów i surówek. Ja podałam z sosem pieczarkowym i surówką z marchwi.