Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2901
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2901
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki ugotowac, utłuc, ostudzic i utrzec z 2 łyżkami masła oraz pietruszką. Pieczarki pokroic drobno i udusic na pozostałym maśle, połączyc z ziemniaczaną masą. Od białek oddzielic żółtka. Dodac je do masy razem z bułką tartą, przyprawic, wymieszac.
Z białek ubic pianę. Sztywną pianę posolic i ubijac jeszcze chwilę. Następnie połączyc z masą ziemniaczaną (mieszac delikatnie).
Wyłożyc do naczynia żaroodpornego, posmarowanego tłuszczem. Zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni, około 40 minut. Upieczoną babkę podawac z dodatkiem sosów i surówek. Ja podałam z sosem pieczarkowym i surówką z marchwi.