Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10178
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2805
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1913
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10178
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2805
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1913
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
Składniki
Ziemniaki ugotowac, utłuc, ostudzic i utrzec z 2 łyżkami masła oraz pietruszką. Pieczarki pokroic drobno i udusic na pozostałym maśle, połączyc z ziemniaczaną masą. Od białek oddzielic żółtka. Dodac je do masy razem z bułką tartą, przyprawic, wymieszac.
Z białek ubic pianę. Sztywną pianę posolic i ubijac jeszcze chwilę. Następnie połączyc z masą ziemniaczaną (mieszac delikatnie).
Wyłożyc do naczynia żaroodpornego, posmarowanego tłuszczem. Zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni, około 40 minut. Upieczoną babkę podawac z dodatkiem sosów i surówek. Ja podałam z sosem pieczarkowym i surówką z marchwi.