Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 158
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21568
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 158
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21568
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Składniki
Ziemniaki ugotowac, utłuc, ostudzic i utrzec z 2 łyżkami masła oraz pietruszką. Pieczarki pokroic drobno i udusic na pozostałym maśle, połączyc z ziemniaczaną masą. Od białek oddzielic żółtka. Dodac je do masy razem z bułką tartą, przyprawic, wymieszac.
Z białek ubic pianę. Sztywną pianę posolic i ubijac jeszcze chwilę. Następnie połączyc z masą ziemniaczaną (mieszac delikatnie).
Wyłożyc do naczynia żaroodpornego, posmarowanego tłuszczem. Zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni, około 40 minut. Upieczoną babkę podawac z dodatkiem sosów i surówek. Ja podałam z sosem pieczarkowym i surówką z marchwi.