Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2024
w upalne dni takie dania smakują najlepiej
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3780
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5595
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3780
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5595
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5604
Składniki
1. bakłażany przekroić wzdłuż na połowy, łyżką wydrążyć miąższ, bakłażany posolić, miąższ przełożyć do posolonej, zimnej wody, 2. cebulę i czosnek posiekać, poddusić na łyżce oleju, dodać pokrojonego pora i pieczarki, dusić razem ok 5 min, następnie dodać pokrojone 3 pomidory i paprykę oraz pokrojony miąższ z bakłażana, dodać łyżkę sosu sojowego, dusić aż odparuje płyn, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. bakłażany wytrzeć ręcznikiem papierowym, lekko podsmażyć na odrobinie oleju, napełnić farszem, ułożyć na patelni, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać pokrojonego pomidora, przykryć, dusić na małym ogniu ok 20 min, posypać posiekanym szczypiorkiem, smacznego