Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2024
w upalne dni takie dania smakują najlepiej
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 252
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 252
Składniki
1. bakłażany przekroić wzdłuż na połowy, łyżką wydrążyć miąższ, bakłażany posolić, miąższ przełożyć do posolonej, zimnej wody, 2. cebulę i czosnek posiekać, poddusić na łyżce oleju, dodać pokrojonego pora i pieczarki, dusić razem ok 5 min, następnie dodać pokrojone 3 pomidory i paprykę oraz pokrojony miąższ z bakłażana, dodać łyżkę sosu sojowego, dusić aż odparuje płyn, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. bakłażany wytrzeć ręcznikiem papierowym, lekko podsmażyć na odrobinie oleju, napełnić farszem, ułożyć na patelni, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać pokrojonego pomidora, przykryć, dusić na małym ogniu ok 20 min, posypać posiekanym szczypiorkiem, smacznego