Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2024
w upalne dni takie dania smakują najlepiej
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 212
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 212
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
1. bakłażany przekroić wzdłuż na połowy, łyżką wydrążyć miąższ, bakłażany posolić, miąższ przełożyć do posolonej, zimnej wody, 2. cebulę i czosnek posiekać, poddusić na łyżce oleju, dodać pokrojonego pora i pieczarki, dusić razem ok 5 min, następnie dodać pokrojone 3 pomidory i paprykę oraz pokrojony miąższ z bakłażana, dodać łyżkę sosu sojowego, dusić aż odparuje płyn, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. bakłażany wytrzeć ręcznikiem papierowym, lekko podsmażyć na odrobinie oleju, napełnić farszem, ułożyć na patelni, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać pokrojonego pomidora, przykryć, dusić na małym ogniu ok 20 min, posypać posiekanym szczypiorkiem, smacznego